Denne side Bruger cookies

BLOG

Er du tørstig?

Gutten

Dato: 11-08-2022

Hej Gutten

Mig

Dato: 11-08-2022

Elsker Koldt Vand

Gutten

Dato: 11-08-2022

En af mine kølekunder spurgte: Du ved så meget om vand. Har du et bud på hvordan vi undgår , at vore glas bliver mælkehvide, når de har været i opvaskemaskinen. Her er Tænks bud på at reparere og forebygge. Få grimme glas rene med eddikesyre Mælkede eller tågede glas kan skyldes for meget opvaskemiddel eller misligholdelse af saltfiltret. Kalkbelægningen kan fjernes ved at lægge glassene i varmt vand med eddikesyre. Målestoksforholdet er 2 dl eddikesyre (32 %) til 1 liter varmt vand. Hjælper behandlingen ikke, er der ikke noget at gøre, da glassene så er ætsede og har fået såkaldt glaspest. Undgå glaspest Glaspesten viser sig som en hvid stribe øverst på glasset. Det er egentlig kiselsyre, som stammer fra selve glasmassen og udfældes ved temperaturer over 60-65 grader. Vask derfor glas på temperatur under 55 grader på kort program og helst uden tørring. Fugten under tørringen er ikke god for glas, så det er en god idé at åbne lågen straks efter sidste skyl, så dampen kan slippe ud – eller allerhelst: tør glassene i hånden. Fine krystalglas skal altid vaskes op i hånden.

KLUMMESKRIVEREN

Dato: 02-10-2014

Glaspest på glas fra opvaskemaskine De fleste har sikkert prøvet at tage sine glas ud af opvaskemaskinen for blot at konstatere, at de ikke er blevet rene i opvasken, men at de har fået mælkehvide pletter, er blevet matte eller har hvide render. Dette kan være tegn på glaspest. Glaspest er en kiselsyre, som kommer fra glasset selv og opstår, når temperaturen i opvaskemaskinen er over 60-65 °C. Dertil vil glas få mikroskopiske huller samt revner, hvilket giver den hvide eller matte farve på glasset. Da der er tale om huller og revner, står dine glas altså ikke til at redde, når de først har fået glaspest. Derfor er det en god ide forebygge glaspest ved at vaske glas på temperaturer under 55 °C, og helst på et opvaskeprogram, der ikke varer alt for lang tid. Derudover har glas heller ikke gavn af den tørringsproces, som foregår i opvaskemaskinen, hvorfor det er fordelagtigt at fravælge tørringen. Når opvaskemaskinen er færdig med at skylle glassene åbnes lågen, sådan at dampen kan slippe ud. Selvom navnet glaspest lyder af noget, der kunne smitte dine andre glas, er dette ikke tilfældet. Der kan dog også være andre grunde til, at dine glas har hvide pletter. Dette kan nemlig ligeledes skyldes et overbrug af opvaskemiddel eller ukorrekt anvendelse af salt i opvaskemaskinen, hvilket kan give glas en form for kalkbelægning. Hvis dette er tilfældet, kan glassene lægges i 1 liter varmt vand med 2 dl. eddikesyre. Hvis der blot er tale om enkelte hvide belægninger, er det eventuelt muligt at fjerne disse med 2 dl. varmt vand tilsat 4 spsk. fint salt. Saltet røres ud i skålen, hvorefter en svamp dyppes i blandingen og skrubbes på glasset. Glasset skylles efter med rent vand og tørres grundigt i et viskestykke.

Kilde White Away

Dato: 02-10-2014

Tjek dig selv. Drikker du vand nok i løbet af dagen? Download appen Water Alert . Den bibber til dig, når det er tid til at indtage 2 dl vand. Du kan skrive fra på måleglasset når du rent faktisk har indtaget 2 dl.På den måde kan du følge, hvor meget du rent faktisk indtager.Du får sikkert en overraskelse, når dagen er omme.

KLUMMESKRIVEREN

Dato: 16-09-2014

Mange har problemer med misfarvet vand fra køkkenhanen. Vi styres af det optiske indtryk, så når vandet ser grumset ud, er det ikke indbydende at drikke, selvom det har drikkevandskvalitet. Hvis du vil have rent vand i hanen, som også er renset for eventuelle rest pesticider og kalk og klor, så er den lille filterenhed til bare DDK 1299 en indlysende løsning. Vandet bliver iltet og smagen forbedres. Fladt vand får nyt liv, og du får lyst til at drikke vandet fra hanen. Knæk vanen med vand på flaske. Vandet i din egen have er sundere og og smager bedre, når det er filtreret. En sidegevinst ved filtreret vand er at kalken er renset fra og din elkeddel og din kaffemaskine tilkalker ikke længere. Du skal heller ikke længere bruge tid på at skure dine gryder for at komme af med se små kalkpletter, som vandet aflejrer, når det ikke er filtreret.

KLUMMESKRIVEREN

Dato: 09-09-2014

Har du som mange andre svært ved at få dit drikkevand koldt eller bare tempereret fra hanen? Mange steder i Danmark er det et generelt problem, at du kan lade vandet løbe og løbe fra koldtvandshanen uden at det egentligt bliver koldt. Det er noget vandfrådseri uden egentligt positivt formål. Løsningen er at få udlejer til at installere en drikkevandskøler i din lejlighed eller selv investere i en. Det er ikke særligt dyrt, at købe en set i forhold til den irritation det er at lade vandhanen løbe og løbe. Du kan og må selv installere.På forsiden på denne website er der en en video som viser, hvor let det er.Og husk: Du kan tage køleren med, når du flytter.

Klummeskriveren

Dato: 04-09-2014

Vil du være med til at ændre dit og din families drikkevands rutine.Der er noget dybt ulogisk i at vi i Danmark spilder så mange ressourcer på at fragte drikkevand i plastflaske rundt på de danske veje fra A-B og så til C. Dernæst skal vi skaffe os af med flaskerne, når de er tømt. Den mest logiske og indlysende vej er da at lukke op for hanen. Dansk drikkevand eller postevand har høj kvalitet. Men hvorfor har vi gjort os så afhængige af vand købt på flaske? Er det mon et livsstils fænomen? Der er noget der taler for denne konklusion, da vi jo alle vil være slanke og sunde. Vi får hele tiden tudet ørerne fulde af behov for motion og motion skruer vores væske behov op og det er da nemt lige at købe en flaske vand i motionscentret eller i supermarkedet.Så hvorfor så ikke bare blive ved med det? Nej start med at knække kurven, vand fra vore egne haner er først og fremmest sundere ..... og dernæst er vi da alle sammen enige om at forurening skal begrænses. Det er ihvertfald en holdning vi indtager sådan i plenum, for vi er da fornuftige her i Danmark er vi ikke???

Klummeskriveren

Dato: 02-09-2014

Skriv er mail til kontakt@iskoldtvand.dk så sender vi dig en fordelskode-Tak for interessen

ISKOLDTVAND SVAR TIL ERIK,KØBENHAVN

Dato: 16-06-2014

SKRIV TIL BLOG